Wykonanie
Big Mac to jedna z najpopularniejszych i najbardziej lubianych kanapek z McDonald's. Wyjątkowego i charakterystycznego smaku Big Maca nadaje mu m.in. "Sos Big Mac", który znajdziemy we wnętrzu hamburgera. Receptura oryginalnego "królewskiego sosu" jest oczywiście tajemnicą restauracji, jednak na podstawie smaku oraz składników wyczuwalnych w dipie można przygotować sos bardzo zbliżony do oryginału. Jest on równie smaczny jak ten z McDonald's i przede wszystkim mamy pewność, że wiemy co jemy.
2 łyżki gęstego
majonezułyżeczka
musztardykilka kropel
octu winnegołyżka
sosu worcestershireok. 2-3 łyżki drobno posiekanych
ogórków konserwowych (ok. 55 g)łyżeczka drobno pokrojonej
cebuli (ok. 30 g)1/2 łyżeczki
cukruszczypta
czosnku w proszkuszczypta
słodkiej papryki w proszkuszczypta
gorczycy (zmielonej)odrobina
soli i
pieprzuMajonez,
musztardę,
ocet oraz
sos worcestershire łączymy ze sobą. Następnie dodajemy
przyprawy,
cukier i mieszamy. Na końcu wsypujemy drobno pokrojoną
cebulę oraz
ogórki konserwowe - wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników.