ßßß
Taki rosół serwowano mi w dzieciństwie kiedy byłam chora.Rosołek ugotowany na żeberkach z lanymi kluskami.Domowy czyli najlepszy.Dlatego też szczególnie polecam!LANE KLUSKI CZYLI SPOSÓB NA ZASTĄPIENIE MAKARONUJajko rozbijamy do salaterki lub szklanki.Dodajemy z 2 łyżki mąki.Mieszamy do uzyskania gładkiej i lejącej masy.Jeśli będzie za gęsta dolewamy ociupinę wody i mieszamy znów.Masę wlewamy na gotujący się rosół.Przepis na rosół:Mięso do nagotowania (żeberka/ udka i skrzydełka kurczaka / skrzydełka indyka)- 2 marchewki- 1 pietruszka- 1 mała bądź pół dużej selery- 1 cebulka- 2 ząbki czosnku pokrojone w plasterki- ziele angielskie- liście świeżej magi- pieprz, sól- ewentualnie kostka rosołowa do smakuWarzywa obieramy.Z podanych składników gotujemy wywar, który w końcowej fazie należy doprawić do smaku.
oceńtak 32 96 .97%nie 1 3 .03%