Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Rogaliki warstwowe ...Tort z zygzakiem ... »Klasyk wśród sałatek.Już nasze babcie i mamy ją przygotowywały na różne uroczystości i święta.Klasyk który chyba każdy zna i większość lubi.
Składniki na dużą salaterkę:3 duże
marchewki2 duże
ziemniaki4-5
jajek1
jabłko4-5
ogórki kiszone1
cebulabiała część
pora1 duża
pietruszka (korzeń)1 puszka
kukurydzy lub
groszku konserwowego
majonez ( około 1 szklanki)
sól i
pieprzWykonanie:Warzywa ugotować do miękkości w mundurkach,wystudzić a następnie obrać i pokroić w kostkę.
Jajka również ugotować ,obrać i pokroić w kostkę,dodać do warzyw.
Cebulę obrać,pokroić,sparzyć a następnie wystudzić i dodać do pozostałych warzyw.Jeżeli dodajemy
pora należy go również po pokrojeniu sparzyć i wystudzić.Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę
jabłko,pokrojone
ogórki,
kukurydzę lub
groszek,
majonez i wszystko dokładnie mieszamy.Doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem,możemy delikatnie doprawić odrobiną
musztardy.Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce przez 2-3 godz.
czwartek, 07 listopada 2013, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie
Pisz blog
zamów newsletter