Wykonanie
Sernik na świata już gotowy. jest to bardzo dobry przepis , zawsze sie udaje, jest pulchny, i bardzo smaczny. Polecam.
Jeszcze w trakcie pieczeniaSKŁADNIKINa ciasto:1,3 szklanki
mąkipół
maragaryny1 łyzka
smietany2
żółtka (
białka będą potrzebne)2 łyżeczki
proszku do pieczeniamożna dodać
cukier do smakuNa masę
serową:Wiaderko gotowego
sera7
jajek1/2 kostki
margarynyok. szklanka
cukru2 budynie
śmietankowepół łyżezki
proszku do pieczniaPOLEWA30dag
malin - ja
daję mrożone do garnuszka, do tego 3 łyżki
cukru i pół
galaretki malinowej rozpuścić6 łyżek wiórek
kokosowych, piana z dwóch
białek , 6 łyżek
cukru- wsyztko zmiksowaćWYKONANIEZ podanych składników zagniatamy ciasto iw ykładamy dno blaszki.
żółtka ubijamy z
margaryną i
cukrem, do tego podajemy po 2 łyzki
sera ciągle ubijając. następnie wsypujemy dwa budynie, proszek.
Białka ubjamy w oddzielnej misce, wlewamy do masy serowej i bardzo delikatnie mieszamy.Masę
serową wlewamy na ciasto. na wierzchu dekorujemy wiórkami i glazurą z
malin . Można zrobić ukośną szachownicę z wiórek , a w środek polać
malinami. Pieczemy w temperaturze 180 C ok 1, 5 godz/
SMACZNEGO