Wykonanie
Spód ciasta :360 g
ciastek lub herbatnikow50 g roztopionego
masłaMasa serowa:1 kg
sera z wiaderka4
jajka,150g
cukru pudrusok z połowy
cytryny100g zmielonych wiórów
kokosowych200 ml
śmietany 30%opakowanie
budynku waniliowego lub
smietankowegoPolewa:100g
czekolady mlecznej100 ml kremówki
Ciastka gnieciemy na pył i łączymy je z roztopionym
masłem.Dno formy 26 cm wykładamy pergaminem boki smarujemy
masłem.Wykładamy dno
ciastkami wkładamy na 10 minut do zamrażarki a następnie na 10 minut do piekarnika 180 stopni.Wyciągamy i studzimy.
Ser przekładamy do miski robota,miksujemy cały czas na średnich obrotach.Następnie dodajemy
budyń w proszku-dokładnie miksujemy.Następnie po jednym
jajku,
cukier puder,zmielonych
kokos,kremówkę oraz
sok z cytryny.Masę wylewamy na przestudzone
ciastka i pieczemy w 170 stopniach przez 15 minut następnie zmniejszamy temperaturę do 120 i pieczemy kolejne 1,5 h.Wyciągamy z pieca studzimy.
Śmietankę podgrzewany,zdejmujemy z ognia i dodajemy kawałki
czekolady,mieszamy aż się rozpuszczą. Czekamy aż polewa się przestudzi wtedy też trochę zgestnieje.Polewamy ciadto i posypujemy wiórkami.