Wykonanie
Tę
sałatkę zrobiłam pierwszy raz w ubiegłym roku i posmakowała mi na tyle że postanowiłam się nią z
Wami podzielić tym bardziej że sezon na
szparagi trwa:). Przepis wypatrzyłam na tej stronie gdzie autorka zrobiła z niej
sałatkę warstwową, ja z braku stosownego naczynia z tego zrezygnowałam i też było pysznie aczkolwiek może mniej efektownie.Składnikipęczek
zielonych szparagów2 duże
pomidory4
jajkapuszka
kukurydzy2 łyżki
jogurtu1 łyżka
majonezusól,
pieprzWykonanie
Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki, wrzucić na gotującą sie
wodę, gotować ok. 4 minut, odcedzić i zahartować zimną
wodą najlepiej z
lodem. Pkroić je na 1 cm kawałki, kilka główek odłożyć do dekoracji.
Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę wraz
pomidorami.
Kukurydzę odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić, odstawić do lodówki aby się przegryzła.