Wykonanie
Obfitość
owoców i warzyw nie zna granic, więc wykorzystując ten sezon, dzielę się z
Wami pomysłem na obiad ;)
Makaron z
pomidorami w ziołach (
oregano,
bazylia,
tymianek), podsmażaną
cukinią i pastą z
bobuPasta with tomatoes and herbs (
oregano, basil, thyme), fried zucchini and broad bean spreadPASTA Z
BOBU - SKŁADNIKI:300 g suchego
bobu1 łyżka
soku z cytrynykilka listków
mięty1 łyżka
oliwysólpieprzWYKONANIE:
Bób gotujemy w osolonej wodzie ok. 15 minut. Po tym czasie odcedzamy, przelewamy zimną
wodą i obieramy. Listki
mięty drobno siekamy. Blendujemy
bób ze wszystkimi składnikami, ewentualnie dodając odrobinę
wody, żeby pasta była gładka i odpowiednio gęsta.
***Koniec szkoły, świadectwo z paskiem odebrane, teraz jedynie trzymam kciuki za stypendium.. Zakończenie trwało zaledwie 30 minut,
potem na chwilę poszliśmy do klasy i tyle ;)A już nie w temacie szkoły - zaczynają się wyprzedaże, więc przez najbliższe 2-3 dni
będę jeździć po sklepach, poszukując okazji (so girlish of me). Poza tym, powoli przygotowujemy się z mamą do naszego wyjazdu do Hiszpanii. Szczerze mówiąc, nie
mogę się już doczekać. Wreszcie się wygrzeję, może poćwiczę trochę hiszpański, zobaczę kilka ciekawych miejsc.. Zresztą, dla mnie Hiszpania to jak drugi dom, jakkolwiek głupawo to brzmi. Ale to dopiero 5 lipca :)