Wykonanie
Składniki / Ingredients:
makaron / pasta3
jajka / 3 eggsstarty
parmezan / grated
parmesan cheeseszczypta
soli / pinch of saltszczypta
czarnego pieprzu / pinch of black pepperszczypta
ostrej paparyki / pinch of hot papprikaSposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: 30 min, smażenie: ok. 10 min., ilość porcji: 1
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu i studzimy.
Potem makaron podsmażamy na patelni, jak
makaron zacznie się zarumieniać wylewamy roztrzepane
jajka z
przyprawami. Mieszamy dokładnie tak by mieszanina pokryła cały
makaron. Trochę podsmażamy i dodajemy
ser. Smażymy do rozpuszczenia się
sera i przewracamy zapiekankę na drugą stronę. Podsmażamy do zarumienia się. Do smaku polewamy zapiekankę
ketchupem, smacznego! Możemy zrobić zapiekankę w wersji
mięsnej na przykład z:
boczkiem,
kurczakiem lub
kiełbasą .*****We cook the pasta according to instructions on the package and cool it. Then, we fry pasta in the pan, when the pasta will start to blush, we
pour the beaten eggs with the spices. We mix all thoroughly, so that mixture covered the whole pasta. We fry and we add grated
parmesan cheese. We fry to dissolve the cheese and roll over casserole on the other
side. Fry to a golden brown. We add
ketchup to taste, tasty! We can
make a casserole in the meat issue for example: bacon, chicken or sausage.