Wykonanie
SZPINAK, GORGONZOLA I
MAKARON TRI COLLOREDzisiaj naprawdę w mojej kuchni zagościła prostota. Minimum składników - maksimum smaku. Hmmm w związku rozpoczętym w poniedziałek Tygodniu włoskim w Lidlu postanowiłam zaserwować
makaron, który de facto ograniczam ostatnio. Takie moje postanowienie, że będzie gościł u mnie maksymalnie raz na dwa tygodnie. Przecież nie można całkowicie rezygnować z tego co tak me podniebienie uwielbia!!!
SKŁADNIKI:1 opakowanie
szpinak brykiet,1 opakowanie
makaronu Tri Colore,
zioła włoskie,
chilli,
pieprz,
sól,5 ząbków
czosnku,
ser Gorgonzola,WYKONANIE:Standardowo
szpinak na patelni rozmrażamy, aby odparowała
woda. Dodajemy przeciśnięty przez praskę
czosnek. Doprawiamy
solą,
pieprzem,
chilli oraz
ziołami włoskimi. Na wolnym ogniu wszystko to na patelni robimy. W tym czasie
makaron gotujemy al dente zgodnie oczywiście ze wskazówkami na opakowaniu. Dodajemy do
szpinaku pokrojone małe kawałki
sera i mieszamy tak, aby się lekko rozpuścił i złączył dobrze ze
szpinakiem.Łączymy z ugotowanym
makaronem i gotowe!SMACZNEGO !!!