ßßß Cookit - przepis na Włoski tydzień w Lidlu inspiruje....

Włoski tydzień w Lidlu inspiruje....

nazwa

Wykonanie

SZPINAK, GORGONZOLA I MAKARON TRI COLLORE
Dzisiaj naprawdę w mojej kuchni zagościła prostota. Minimum składników - maksimum smaku. Hmmm w związku rozpoczętym w poniedziałek Tygodniu włoskim w Lidlu postanowiłam zaserwować makaron, który de facto ograniczam ostatnio. Takie moje postanowienie, że będzie gościł u mnie maksymalnie raz na dwa tygodnie. Przecież nie można całkowicie rezygnować z tego co tak me podniebienie uwielbia!!!
SKŁADNIKI:
1 opakowanie szpinak brykiet,
1 opakowanie makaronu Tri Colore,
zioła włoskie, chilli, pieprz, sól,
5 ząbków czosnku,
ser Gorgonzola,
WYKONANIE:
Standardowo szpinak na patelni rozmrażamy, aby odparowała woda. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem, chilli oraz ziołami włoskimi. Na wolnym ogniu wszystko to na patelni robimy. W tym czasie makaron gotujemy al dente zgodnie oczywiście ze wskazówkami na opakowaniu. Dodajemy do szpinaku pokrojone małe kawałki sera i mieszamy tak, aby się lekko rozpuścił i złączył dobrze ze szpinakiem.
Łączymy z ugotowanym makaronem i gotowe!
SMACZNEGO !!!
Źródło:http://alexandrascuisine.blogspot.com/2014/03/woski-tydzien-w-lidlu-inspiruje.html