Wykonanie
Witamy ponownie !Dziś postanowiłyśmy osłodzić sobie życie
bezami i
malinami, dlatego mamy dla was fajny przepis na deser :)Zapraszamy ;)
zakupy :300g mrożonych
malin1
śmietanka łowicka 36%4
białkaszczypta
soliłyżeczka
soku z cytryny220g
cukruA więc zaczynamy od robienia bez :)4
białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy szczyptę
soli i ubijamy dalej, po minucie powoli dodajemy
cukier i ubijamy dalej do momentu aż powstanie nam sztywna i świecąca piana, pod koniec dodajmy
sok z cytryny, mieszamy i skończone.Wykładamy blaszkę papierem do pieczenia i układamy łyżeczką
bezy, do nagrzanego na 150*C wkładamy blachę na 30-35 minut :)
Teraz ubijamy naszą kremówkę ( słodzicie wedle uznania :), ubitą wkładamy do lodówki.Rozmrożone
maliny wykładamy do sitka i odsączmy je, następnie wkładamy do miski i je rozgniatamy.Teraz łączymy razem kremówkę z
malinami.
Jak już
bezy nam dojdą wyciągamy je i dajemy im chwilkę odpocząć.Teraz przekładamy nasz bałagan :) Pokruszona
beza na dno
potem krem i znowu
beza i znowu krem, na wierzch kładziemy albo
bezę albo świeże
maliny.SMACZNEGO !
https://www.facebook.com/madebyguzik