Wykonanie


Składniki:200g
kuskusu,1 świeża
żółta papryka, oczyszczona i pokrojona w kostkę,4 nieduże
ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę,1 mniejsza
cebula, pokrojona w kostkę,15
pomidorków koktajlowych ( lub 1-2 większe), pokrojone na cztery części,1 puszka
kukurydzy, odsączona,40g
kabanosów, pokrojone na mniejsze kawałki,2 większe plastry
sera żółtego, pokrojone w cienkie niedługie paseczki,4 łyżki
oliwy z oliwek,
sól,
pieprz.Przygotowanie:
Kaszę kuskus zalać wrzątkiem ( 250ml) i przykryć talerzem - odstawić do napęcznienia. W
między czasie zamieszać dwa
razy. Gdy
kuskus napęcznieje i jest już miękki odstawić do ostygnięcia. Następnie wymieszać z
papryką żółtą,
ogórkami konserwowymi,
cebulą,
pomidorkami,
kukurydzą ( jeżeli nie lubisz większej ilości
kukurydzy w sałatkach użyj połowę puszki),
kabanosami oraz
serem żółtym. Na koniec dodać
oliwę z oliwek,
sól i
pieprz. Wymieszać.


Smacznego!!!