Wykonanie
Sobota musi pachnieć
ciastem! Obowiązkowo! Tak więc dzisiaj i u nas, w Berlinie, pachnie
ciastem właśnie. Bo kto powiedział, że w studenckiej kuchni nie mogą powstawać cuda? Mogą! Dzisiaj te cuda są
czekoladowe,
kokosowe. Słodkie, jaaaaaaaaaaaaaaakie dobre! *ciasto można przygotować również za pomocą miksera*
/Przygotowane w Speedcook'u/Przepis (forma o średnicy 16cm):2szkl
mąki tortowej1/2szkl
oleju rzepakowego2 (duże)
jajka1szkl
cukru1/2szkl
mleczka kokosowego1/2szkl
wiórków kokosowych1/2szkl gorzkiego
kakao+
cukier pudermasło (do wysmarowania formy)Piekarnik nastawić na 180 stopni (opcja grzania: termoobieg). Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym. Nastawić maszynę: obroty 4, czas 30 sekund. Włączyć. Po tym czasie powinniśmy otrzymać ciasto o gładkiej, jednolitej konsystencji. Formę wysmarować
masłem. Wlać do niej ciasto. Wstawić do piekarnika. Piec przez około 30-40 minut, aż do "suchego patyczka". Gotowe ciasto wystudzić. Posypać
cukrem pudrem.