ßßß Cookit - przepis na WEGEKOKTAJL ARBUZ-MIĘTA z tofu

WEGEKOKTAJL ARBUZ-MIĘTA z tofu

nazwa

Składniki

Wykonanie

Znowu tofu w mojej kuchni, znowu tofu na śniadanie. Tym razem jednak w wersji słodkiej. Wegański koktajl, letni i bardzo orzeźwiający, arbuzowo-miętowy. Jest pyszny i nie wymaga posiadania wielu składników. Nie jest to typowy deserowy koktajl, to wersja zdecydowanie śniadaniowa - pożywna i sycąca. Pijcie na zdrowie!
Przepis (jedna porcja):
150g tofu naturalnego
100g arbuza
kilka listków świeżej mięty
Arbuza wypestkować. Zblendować razem z tofu i listkami mięty. Przelać do szklanki. Wstawić do lodówki na około godzinę. Koktajl podawać schłodzony.
Źródło:http://tastyy.blogspot.com/2014/07/arbuzowo-mietowy-koktajl-z-tofu.html