ßßß Cookit - przepis na WANILIOWE PŁATKI RYŻOWE Z GRANATEM

WANILIOWE PŁATKI RYŻOWE Z GRANATEM

nazwa

Wykonanie

Rano zegarek wskazywał wyjątkowo późną godzinę gdy właśnie przewracałam się z jednego boku na drugi. Jednak po takim wieczorze/po takiej nocy, dłuższy sen był potrzebny. Filmy (co jeden, to lepszy!), nowe smaki, które zachwycały podniebienie, herbata, duuużo herbaty, ciepły koc i rozmowy do późna, których najchętniej nigdy by się nie przerywało. Dzisiaj za oknem szaro i ponuro, wieje zimny wiatr; taka pogoda oznacza zapotrzebowanie na cieple, rozgrzewające śniadanie. Do tego w koszyku samotnie leży owoc granatu, który już od kilka dni czeka na wykorzystanie. Chwila zastanowienia i jest pomysł! Tak więc dzisiaj padło na płatki ryżowe marki Halina . Z dodatkiem wanilii, jabłka i granatu. Mleczno-owocowy poranek.
Przepis (jedna porcja):
5 łyżek błyskawicznych płatków ryżowych marki Halina
3/4 szklanki mleka + 1/4 szklanki wody
1/2 laski wanilii
ćwiartka jabłka
owoc granatu
Płatki ryżowe zalać mlekiem i wodą, wymieszać. Do płatków z mlekiem wrzucić laskę wanilii, gotować na małym ogniu, aż uzyskamy odpowiednią, "gęstą" konsystencje. W tym czasie obrać owoc granatu; umyć i pokroić jabłko w plasterki. Gdy płatki ryżowe będą gotowe, przelać je do miseczki (laskę wanilii wyjąć i wyrzucić). Udekorować plastrami jabłka i pestkami granatu. Podawać.
Źródło:http://tastyy.blogspot.com/2012/11/115.html