Wykonanie
Dzisiejszy poranek sponsorowany jest przez intensywny zapach
czekolady i słodkich
malin, roznoszący się po całym mieszkaniu. Już na "dzień dobry"! Dodam, że
maliny są od babci, więc nie mają sobie równych! Tak więc, jeśli pogoda jest u Was taka, jak u mnie, czyli ... za oknem pada deszcz, wieje zimny wiatr i wcale nie macie ochoty wychodzić z łóżka? Gwarantuję, że czekomalinowe śniadanie Wam pomoże! Przetestowane, sprawdzone (nie tylko na sobie), naprawdę działa. Zacznijcie dzień w czekomalinowych rytmach.
PIECZONA OWSIANKA CZEKOLADOWA Z
MALINAMIPrzepis (jedna porcja):60g
płatków owsianych4 kostki
gorzkiej czekolady1 (średnie)
jajko50ml
mleka1 łyżeczka
proszku do pieczeniamaliny (u mnie: babcine, w cukrze)Piekarnik nagrzać do 180 stopni (opcja: góra i dół).
Mleko wlać do rondelka, wrzucić kostki
gorzkiej czekolady. Podgrzewać
mleko, aż
czekolada się rozpuści. Zdjąć z ognia, ostudzić. W tym czasie roztrzepać
jajko, zmieszać z
płatkami owsianymi i
proszkiem do pieczenia. Dodać
czekoladowe mleko, wymieszać. Masę przełożyć do naczynka żaroodpornego. Na wierzch wyłożyć
maliny. Wstawić do piekarnika i piec przez około 30 minut. Gotową owsiankę wyjąć i podawać. Dobrze smakuje zarówno ciepła, jak i zimna.