ßßß


Te babeczki są cudowne, mięciutkie i lekkie, połączenia słodkiego i kwaśnych malinek polecam bardzo ja do swoich użyłam świezych malin ale myślę że inne owoce też się nadadzą i nie omieszkam spróbować a jak spróbuję to napewno napiszę. Przepis pochodzi z TEJ strony.Składniki250 g mąki pszennej razowej100 g cukru trzcinowego1 jajko80 g oleju200 ml mleka60 g gorzkiej czekolady2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody100 g malinWykonanieCzekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce i studzimy. Mąkę, cukier, proszek i sodę mieszamy w jednej misce. Jajko, olej i mleko mieszamy w drugiej misce. Do przestudzonej, ale płynnej czekolady dodajemy odrobinę mieszanki mleczno-jajecznej i mieszamy. Dolewamy czekoladę do pozostałego mleka i mieszamy. Mokre składniki przelewamy do suchych i mieszamy tylko do połączenia, mogą zostać grudki. Masę przekładamy do foremek muffinkowych wyłożonych papilotkami na wirzch układamy po kilka malin. Pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut.