Wykonanie
Te babeczki są cudowne, mięciutkie i lekkie, połączenia słodkiego i kwaśnych malinek polecam bardzo ja do swoich użyłam świezych
malin ale myślę że inne
owoce też się nadadzą i nie omieszkam spróbować a jak spróbuję to napewno napiszę. Przepis pochodzi z TEJ strony.Składniki250 g
mąki pszennej razowej100 g
cukru trzcinowego1
jajko80 g
oleju200 ml
mleka60 g
gorzkiej czekolady2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody100 g
malinWykonanie
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej lub w mikrofalówce i studzimy.
Mąkę,
cukier, proszek i
sodę mieszamy w jednej misce.
Jajko,
olej i
mleko mieszamy w drugiej misce. Do przestudzonej, ale płynnej
czekolady dodajemy odrobinę mieszanki
mleczno-jajecznej i mieszamy. Dolewamy
czekoladę do pozostałego
mleka i mieszamy. Mokre składniki przelewamy do suchych i mieszamy tylko do połączenia, mogą zostać grudki. Masę przekładamy do foremek muffinkowych wyłożonych papilotkami na wirzch układamy po kilka
malin. Pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut.