ßßß Cookit - przepis na RYŻOWY PUDDING AWOKADO-BANAN-KAKAO

RYŻOWY PUDDING AWOKADO-BANAN-KAKAO

nazwa

Wykonanie

Naprawdę dawno (a może nawet nigdy?) nie jadłam tak delikatnego, tak kremowego, tak aksamitnego puddingu! Wszystko za sprawą awokado, które odpowiedzialne jest tutaj za tą niesamowitą konsystencję. To śniadanie zapewnia niesamowite doznania smakowe. Zielone awokado. Żółty banan. Brązowe kakao. Trzy smaki. Trzy kolory. Trzy razy: tak! Trio idealne! Do tego trio bardzo zdrowe. Bo awokado, więc zdrowe tłuszcze. Bo banan, więc zdrowa, naturalna słodycz. Bo kakao, więc zdrowa energia na cały dzień. Kogoś jeszcze muszę zachęcać?
/Przygotowany w Speedcook'u/
Przepis (jedna porcja):
1 banan
50ml wody
200ml mleka ryżowego
1/2 miękkiego awokado
1 łyżka gorzkiego kakao
3 łyżki płatków ryżowych Halina
Mleko ryżowe i wodę wlać do rondelka, zagotować. Banana obrać i pokroić w cienkie plasterki. Do gotującego się mleka z wodą dodać płatki ryżowe oraz banana, zmniejszyć ogień, gotować, co jakiś czas mieszając, aż płatki ryżowe zgęstnieją (około 10 minut). Gotowe płatki ryżowe zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Awokado obrać ze skórki. Ostudzone płatki ryżowe podzielić na dwie części. Pierwszą część umieścić w naczyniu miksującym, dodać awokado. Nastawić maszynę: obroty 3, czas 30 sekund. Włączyć. Gotowy krem ryżowy przełożyć do miseczki. W naczyniu miksującym umieścić drugą część płatków ryżowych, dodać kakao, ponownie nastawić maszynę: obroty 3, czas 30 sekund. Włączyć. Gdy obie masy będą już gotowe, nakładać naprzemiennie do miseczki, delikatnie zamieszać. Schłodzić w lodówce przez minimum 30 minut. Po tym czasie podawać.
Źródło:http://tastyy.blogspot.com/2014/05/ryzowy-pudding-awokado-banan-kakao.html