Wykonanie
Flaki drobiowe z
podrobamiU mnie w rodzinie cała rodzina zajada się takimi flaczkami , zawsze gotuję cały duży garnek jak też gotuję na wszystkie rodzinne imprezy :)Składniki:- 2 kg
udek z kurczaka- 40dag
żołądków drobiowych-
marchew-
seler cebulasól ,
czarny pieprz,
papryka ostra ,
majeranek ,
liście laurowePrzygotowanie:
Udka z kurczaka i żołądki gotujemy tak jak na rosół do miękkości
Marchew i
seler obieramy, kroimy w słupki, a następnie podsmażamy na
maśle z
cebulą,Doprawiamy ostrą i
słodką papryką i dodajemy do
wywaru. Po ugotowaniu
mięsko może trochę przestygnąć i oddzielamy je od kości i udka tak jak i
żołądki drobiowe kroimy w paseczki jak flaki . Wszystko wrzucamy do garnka zagotowujemy dodajemy
pieprz ,
paprykę ostrą i
majeranek . ( Ja nieraz jeszcze dodaję
przyprawę do flaków kamis , ale to już niekoniecznie)Życzę smacznego:)