ßßß
Składniki: / 2 porcje/ok. 200 g upieczonego lub usmażonego łososia/ u mnie w ziołach/kilka świezych pomidorków koktajlowychmix dowolnych sałatekok. 250 g czerwonej ugotowanej fasoli/ z puszki/3-4 łyżki oleju smakowego z suszonymi pomidorami ,bazylią i czosnkiem /Kujawski/szczypta mielonej papryki ostrej1/4 łyżeczki mielonej papryki słodkiej1/4 łyżeczki suszonego tymianku1/4 łyżeczki suszonego majerankusok z 1/2 cytrynysól i pieprz do smakugałązka świeżego tymianku do dekoracjiWykonanie:Fasolkę odsączyć /odłożyć 2 łyżki do dekoracji/ i umieścić w blenderze. Dodać oliwę, przyprawy ziołowe i zmiksować do uzyskania gładkiego kremu. Można dodać odrobinę przegotowanej wody dla uzyskania odpowiedniej konsystencji musu. Doprawić do smaku. Rybę podzielić na małe kawałki i ułożyć na półmisku z zieloną sałatką. Dodać połówki pomidorków, skropić swieżym sokiem z cytryny i polać przygotowanym musem. Udekorować fasolką i świeżym tymiankiem.