Bardzo smaczne ciasto, lekkie, nieprzesłodzone, idealne dla wielbicieli masy kajmakowej. Doskonałe na imprezy bo jest bardzo podzielne i można je długo przechowywać w lodówce.*blaszka 29*34 cmSkładniki: na biszkopt:4 jajka1 szklanka cukru1 szklanka mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę budyniową:3 szklanki mleka70 g budyniu waniliowego (niepełne dwie paczki)2 łyżki cukru200 g masła na masę śmietanową:500 ml śmietanki kremówki1 galaretka cytrynowa2 łyżeczki żelatyny1 puszka kajmaku o smaku czekoladowym50 g mlecznej czekolady6 małych paczek herbatnikówBiszkopt najlepiej upiec dzień przez przekrojeniem. Białka ubić z cukrem na pianę, dodawać żółtka ubijając. Mąkę i proszek przesiać, dodać do masy jajecznej i wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Przelać do blaszki i upiec w 180*C przez około 30 minut. Po wystudzeniu lub przed przekładaniem przekroić na dwa blaty.Budynie ugotować z cukrem na mleku i wystudzić. Miękkie masło utrzeć z zimnym budyniem. Masę podzielić na połowę. Jedną część rozsmarować na dolnym biszkopcie. Na masie rozłożyć herbatniki i posmarować je kajmakiem, przyłożyć drugą warstwą herbatników. Rozsmarować masę budyniową i przykryć biszkoptem. Żelatynę i galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody i wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno i wlać do niej galaretkę. Wyłożyć na biszkopt. Posypać startą czekoladą.