Wykonanie
W moim rodzinnym domu nie jadało się
szpinaku, dlatego wierzyłam w mit, że
szpinak jest blee. Za sprawą mojego
męża zaczęłam go jeść i tak polubiłam, że teraz pojawia się u nas bardzo często. Takie roladki bardzo lubimy, bo są prostą odmianą zwykłego
schabowego.Składniki:4 plastry
schabu300 g liści
szpinaku (może być mrożony)2 ząbki
czosnku1 łyżka
masła pieprzsóljajko,
mąka, buła
tartatłuszcz do smażenia
Mięso rozbić tłuczkiem, najlepiej przez woreczek, żeby nie było dziur.
Szpinak usmażyć na
maśle, dodać starty
czosnek i przyprawić. Wystudzić.
Mięso natrzeć
solą i
pieprzem, nakładać
szpinak i zwijać
schab w roladki. Panierować w
mące,
jajku i
bułce tartej i smażyć na złoto.