ßßß
Szpinak w tym roku w moim ogródku wyjątkowo obrodził, dlatego często jadamy go na różne sposoby. Bardzo lubimy go w sałatce z pomidorkami i sosem czosnkowym, którą przeważnie podaję do mięs i kiełbasek z grilla. Oprócz tego, że jest smaczna to także jest bardzo zdrowa. Idealna na lato.Składniki:500 g pomidorków koktajlowychzielony ogórekczerwona cebula3-4 garście liści młodego szpinaku150 g jogurtu naturalnego2 łyżki majonezu2 ząbki czosnkusól, pieprzWarzywa opłukać. Pomidorki pokroić na połówki. Cebulę posiekać. Ogórka pokroić w niewielkie kawałki, szpinak także drobno pokroić. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać zmiażdżony czosnek i przyprawić. Warzywa posolić, posypać pieprzem i tuż przed podaniem polać sosem.