Wykonanie
Hmmm...rozpływające się w ustach
mięsko to coś co mężczyźni lubią najbardziej.Bardzo proste danie w niezwykłym aromatycznym sosie.
Składniki:1/2 kg
karkówkimusztarda miodowa (koniecznie)
majeranekpieprzsólsłodka papryka w proszku
woda gorąca
czosnek granulowanyewentualnie
mąka do zagęszczenia sosułyżka
oleju lub
oliwyMięso myjemy i lekko rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy wszystkimi
przyprawami, z wyjątkiem
soli i smarujemy z każdej strony
musztardą. Odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki. Następnie obsmażamy
karkówkę na rozgrzanym ogniu, solimy ją (bezpośrednio na patelni). Zalewamy
mięso gorącą
wodą (wrzątkiem). Dusimy pod przykryciem około 1,5 godz. Aż
mięso będzie miękkie. Doprawiamy sos do smaku. Ewentualnie zagęszczamy
mąką.