Wykonanie
Jak w temacie, dzisiaj dzielę się raczej pomysłem niż przepisem (jajecznicę każdy zna i z pewnością potrafi przyrządzić wyśmienitą;) Chodzi mianowicie o to, że
wafle ryżowe wcale nie muszą być nudne. Nie każdy je lubi, chyba ze względu na to, że często mają 'nijaki smak' albo dlatego, że ciężko się nimi najeść. Może chodzi właśnie o to z czym je jemy? A przecież można je chrupać na wiele sposobów. Na słono i słodko. Ja lubię czasem zajadać takie
wafle zamiast
chleba, bo są lżejsze. Uwielbiam je z
twarogiem i
miodem, z
musem owocowym albo właśnie z jajecznicą, jak dzisiaj.A Wy lubicie? Z czym chrupiecie?Składniki:2
jajka2 plastry
szynki1/4
cebuliłyżeczka
masłakoperek,
tymianeksól,
pieprzwafle ryżowe (u mnie Kupiec)Przygotowanie:Na
maśle podsmażamy pokrojoną
szynkę i
cebulę, dodajemy
jajka i posiekane
zioła, przyprawiamy do smaku.Następnie nakładamy na
wafle i zajadamy ze smakiem ;)
Asia