Składniki na 10sztuk:ciasto naleśnikowe:500ml mleka250ml wody3,5 szklanki mąki2 jajka1 łyżka olejuszczypta solifarsz:450g mrożonego szpinaku50ml śmietany250g żółtego sera2 ząbki czosnkusól, pieprz, gałka muszkatołowaPrzygotowanie:Mleko i wodę wlewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy przez krótką chwilę. Naleśniki smażymy na suchej, rozgrzanej patelni (najlepiej teflonowej).Szpinak rozmrażamy parę godzin wcześniej lub wkładamy do garnka i rozmrażamy go pod przykryciem na małym ogniu. Następnie dodajemy śmietanę, starty czosnek i doprawiamy do smaku.Ser żółty ścieramy na grubym tarle. Gotowy szpinak rozsmarowujemy na usmażonych wcześniej naleśnikach, posypujemy startym serem i zwijamy wedle uznania.Kamila