Wykonanie
Przepyszny, rozpływający się w ustach z chrupiącą skórką
ser smażony, to w połączeniu z frytkami i surówką idealne danie obiadowe. Musi być podany wprost z patelni, żeby nie stracił swoich walorów
smakowych .
składniki na 4 porcje40 dag
sera salami2
jajka2 łyżki
mąki1/2 szklanki
bułki tartej4 łyżki
olejusólpieprzprzepis
Ser kroimy na dość grube plastry. Na patelni rozgrzewamy
olej. Plastry
sera obtaczamy kolejno w
mące, w rozmąconych i doprawionych
solą i
pieprzem jajkach a następnie panierujemy w
bułce tartej. Plastry
sera smażymy na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z każdej strony aż
ser delikatnie się roztopi ale nie wyleje na zewnątrz, a z wierzchu utworzy się apetyczna rumiana skórka.Smażony
ser podajemy frytkami i surówką .