Wykonanie
Banalnie proste w przygotowaniu i przepyszne ciasto
cukierek, to ciasto bez pieczenia na herbatnikach składające się z
trzech warstw kremów . Pyszne i słodkie, bardzo szybko znika z talerza.
składniki na formę 25 cm na 40 cm600 g
herbatników600 g masy kajmakowej przepis tutaj1 opakowanie kremu karpatka lub kremu do
tortów250g
serka mascarpone250 g
śmietanki 36%2 łyżki
cukru pudru3 kostki
gorzkiej czekoladyprzepisNa wyłożonej folią aluminiową formie do pieczenia układamy
herbatnikiNa herbatnikach układamy warstwę masy kajmakowej.Na
masie kajmakowej układamy kolejna warstwę
herbatników , a na herbatnikach warstwę masy karpatkowej, którą przygotowujemy według przepisu na opakowaniu .( Do miski wlewamy 400 ml
mleka wsypujemy opakowanie kremu do karpatki i miksujemy całość 3 minuty. )Na
masie karpatkowej układamy kolejną warstwę
herbatników .Do miski wlewamy
śmietankę i ubijamy na sztywno w trakcie ubijania dodajemy
cukier puder a pod koniec
serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy .Na ostatniej warstwie
herbatników kładziemy krem z
mascarpone , dokładnie rozprowadzamy i posypujemy
czekoladą startą na tarce o małych oczkach.