Słodkie ciasto bez pieczenia przypominające smakiem popularne batoniki Kinder Country.W białej warstwie pszenica mięknie i nadaje zaskakującego smaku , zaś ta z wierzchu pozostaje przyjemnie puszysta.Składniki:200g. jasnych herbatnikówMasa biała:200 g. białej czekolady250 g. sera mascarpone400 ml. śmietanki 36%1/2 szklanki cukru pudru2 szklanki prażonej pszenicy w miodzie ( np.płatki śniadaniowe Kangus)Masa ciemna:200 ml. śmietanki 36%300 g. mlecznej czekolady1 szklanka prażonej pszenicy w miodzie (np.płatki śniadaniowe Kangus)Przygotowanie:Masa biała: Białą czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną , odstawić do wystudzenia.Śmietankę ubić na sztywną pianę z cukrem pudrem.Dodać ser mascarpone oraz wystudzoną białą czekoladę , zmiksować.Do masy wsypać prażoną pszenicę , wymieszać łyżką.Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.Dno przykryć połową herbatników oraz białą masą na którą wyłożyć resztę herbatników.Masa ciemna: Mleczną czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną , odstawić do wystudzenia.Śmietankę ubić na sztywną pianę , dodać zimną , mleczną czekoladę , zmiksować.Na herbatniki wyłożyć masę , wierzch pokryć prażoną pszenicą.Ciasto odstawić na noc do lodówki by masy dokładnie stężały.Smacznego