ßßß Cookit - przepis na Boskie brownie i rozstanie z blogiem

Boskie brownie i rozstanie z blogiem

nazwa

Wykonanie

Rozstanie? Ale tylko na chwilę!
Zajmuję się teraz wyłącznie niemieckim romantyzmem. Praca o Baśniach braci Grimm jest tworzona z zapałem. Niestety, nie wystarczy mi energii na wszystko! Ale! Cały czas piszę różne bzdury, gotuję i staram się robić zdjęcia.
Dlatego w czerwcu wracam do Was z cyckami, penisami i wspaniałym jedzeniem! Przygotujcie się na nową porcję zabawnych tekstów, przekleństw i amatorskich zdjęć.
A może nawet wypróbuję kolejną głupią dietę?
Do zobaczenia za miesiąc!
Na pocieszenie zostawiam obłędnego czekoladowego zakalca! Z malinami :)
Przepis na keksówkę (długość 20 cm):
100 g ciemnej czekolady (u mnie 70%)
150 g drobnego cukru
150 g dwukrotnie przesianej mąki pszennej
100 ml mleka
70 g niesolonego masła
3 jajka (osobno białka i żółtka)
szczypta soli
duża garść mrożonych malin (można dodać inna owoce jagodowe)
Mąkę wymieszać z cukrem. Masło rozpuścić z czekoladą w kąpieli wodnej, zdjąć z ognia i delikatnie przestudzić.
Białka ubić ze szczyptą soli. Mleko wymieszać z żółtkami.
Połączyć mąkę z czekoladą i mlekiem, następnie delikatnie, drewnianą łyżką połączyć z białkami.
Wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, posypać malinami (lekko je wcisnąć w ciasto), ewentualnie wydłubać czekoladę z garnka i ozdobić ciasto.
Piec w 190 C przez 30 – 40 minut (albo do suchego badyla).
Źródło:http://terazjedzmnie.blogspot.com/2014/05/boskie-brownie-i-rozstanie-z-blogiem.html