Wykonanie
Jak już pewnie wiecie - uwielbiam
pieczarki. Sałatki z ich dodatkiem w sposób szczególny. Nie sądziłam, że te wszystkie składniki łącznie mogą tak zaskoczyć efektem. Niby banał, ale... kto by pomyślał! Przepis znalazłam na zaprzyjaźnionym blogu Agatka smakuje i gotuje .
Składniki:- ok. 350 g
pieczarek,- 1 mały
por (biała część),- puszka
kukurydzy,- 4
jajka ugotowane na twardo,-
sól,
pieprz,-
majonez.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, opłukujemy. Kroimy w kosteczkę. Podobnie postępujemy z
porem - kroimy, lecz znacznie drobniej, możliwie jak najbardziej.
Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy na plasterki, wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 3-5 minut. Odcedzamy. W miseczce umieszczamy wszystkie składniki: ostudzone
jajka (pokrojone), posiekany
por, odsączona
kukurydza, ostudzone
pieczarki. Dodajemy
majonez (ilość w zależności od uznania). Przyprawiamy do smaku. Podajemy schłodzoną. Smacznego!