Wykonanie
środa, 30 listopada 2011Składniki:- 3/4 szklanki
cukru- 1,5 szklanki
mąki- 4
jajka- 10 łyżek
oleju- 9 łyżek
wody- 3 łyżki
kakao- 1 łyżka
cukru waniliowego- 2 łyżeczki
proszku do pieczeniaPrzygotowanie:
Żółtka z
cukrem utrzeć mikserem na kogel-
mogel. Dodać
kakao,
mąkę,
cukier,
cukier waniliowy,
olej,
wodę i
proszek do pieczenia. Ucierać mikserem do połączenia wszystkich składników.
Białka ubić na sztywną pianę i dodać do powstałej czekoladowej masy. Delikatnie wymieszać łyżką. Przełożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na termoobiegu z dolną grzałką.Smacznego !There's always some truth behind 'just kidding'.Knowledge behind 'I don't know'.Emotion behind 'I don't care'.Pain behind 'It's okay'...