ßßß Cookit - przepis na Filet z piersi kurczaka pod beszamelową pierzynką z kaszą kus-kus oraz wiosenną sałatką

Filet z piersi kurczaka pod beszamelową pierzynką z kaszą kus-kus oraz wiosenną sałatką

nazwa

Wykonanie

Liczba porcji: 3-4
Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: łatwe
Koszt: tanie
A teraz czas na jedno z ulubionych dań mojego męża :) z serii ulubione danie po treningu...
Składniki:
- 1 kg filetów z piersi kurczaka
- składniki na beszamel znajdziecie tutaj
- 1 opakowanie kaszy kus-kus
- sałata lodowa
- 2 marchewki
- kiełki słonecznika
- pomidorki koktajlowe
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Filety przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Smażymy na odrobinie oliwy na grillu elektrycznym bądź na patelni grillowej.
W międzyczasie przygotowujemy sałatkę wiosenną. Na początku kroimy marchew w cienkie paseczki.
Następnie rwiemy na małe kawałki sałatę lodową i dodajemy do marchewki.
Dodajemy kiełki słonecznika.
Oraz pomidorki koktajlowe. Na koniec dajemy odrobinę oliwy oraz sól i pieprz do smaku.
Kaszę kus-kus wsypujemy do miseczki, dodajemy odrobinę soli.
Zalewamy wrzątkiem około 1 cm ponad kaszę.
Po ok. 5 minutach kasza kus-kus jest gotowa.
Podajemy wszystko w tym samym czasie i danie gotowe :)
Smacznego !
Inspiracja kulinarna zaczerpnięta stąd...
Źródło:http://kuchniasandry.blogspot.com/2012/01/filet-z-piersi-kurczaka-pod-beszamelowa.html