ßßß
1kg karkówki40dag pieczarek3 cebule5 ogórków konserwowych1 szklanka zalewy z ogórków3 łyżki przecieru pomidorowego3 łyżki ketchupusól, pieprz, majeranek, mąkaKarkówkę pokroić w plastry, posolić, popieprzyć, posypać majerankiem. Można odstawić na jakiś czas do lodówki. Obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju do lekkiego zarumienienia. Kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na olej po mięsie, wrzucić pokrojone pieczarki i cebule, dosolić i podsmażyć. Ogórki pokroić w kosteczkę. Zrobić sos: wymieszać zalewę z ogórków, przecier i ketchup, dodać trochę pieprzu. Na mięso położyć ogórki, pieczarki i cebule i zalać przygotowanym sosem. Zapiekać w piekarniku ok. 1,5 godziny w 180 stopniach.