ßßß Cookit - przepis na Karkówka po żydowsku

Karkówka po żydowsku

nazwa

Wykonanie

Karkówka przyrządzona w taki sposób smakuje wyśmienicie. Jest to zupełnie inny sposób podania niż robię to zazwyczaj i bardzo smakowała mojej rodzinie. Przepis z gazetki Przyślij przepis.
1kg karkówki
40dag pieczarek
3 cebule
5 ogórków konserwowych
1 szklanka zalewy z ogórków
3 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki ketchupu
sól, pieprz, majeranek, mąka
Karkówkę pokroić w plastry, posolić, popieprzyć, posypać majerankiem. Można odstawić na jakiś czas do lodówki. Obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju do lekkiego zarumienienia. Kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na olej po mięsie, wrzucić pokrojone pieczarki i cebule, dosolić i podsmażyć. Ogórki pokroić w kosteczkę. Zrobić sos: wymieszać zalewę z ogórków, przecier i ketchup, dodać trochę pieprzu. Na mięso położyć ogórki, pieczarki i cebule i zalać przygotowanym sosem. Zapiekać w piekarniku ok. 1,5 godziny w 180 stopniach.
Źródło:http://ilovecooking92.blogspot.com/2013/06/karkowka-po-zydowsku.html