ßßß Cookit - przepis na Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane

nazwa

Wykonanie

Pieczone kapelusze pieczarek z farszem z korzonków, cebuli, czosnku posypane tartym serem. Fajna przystawka na ciepło dla gości lub na kolację.
20 pieczarek
pół cebuli
2 ząbki czosnku
tymianek, oregano
sól, pieprz
1 łyżka oleju
żółty ser
Pieczarki umyć, odłamać korzonki i posiekać w kostkę, kilka pieczarek również pokroić w kostkę, do farszu dodać pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek, podsmażyć na łyżce oleju do odparowania wody. Dosmakować ziołami, solą, pieprzem. Napełniać kapelusze farszem, posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku przez ok. 30 minut w 180 stopniach.
Źródło:http://ilovecooking92.blogspot.com/2015/04/pieczarki-faszerowane.html