ßßß
Ulubiona zupa wielu osób...dzieci za nią przepadają...2 podudzia drobiowe/6 skrzydełek/1 pierś1/2 szklanki kaszy jęczmiennej7 młodych marchewek3 suszone grzyby2 ziemniakiwłoszczyzna (np. kawałek selera, pietruszki)natka pietruszki1 cebulaolejliście laurowe, ziele angielskiesól, pieprz
Podudzia myjemy i wkładamy do wrzątku, gotujemy przez kilka minut, zbieramy ewentualne szumowiny z wierzchu.W tym czasie cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni.Do garnka dodajemy przepłukaną kaszę, ziemniaki pokrojone w kostkę, marchewki w całości, kawałek selera i pietruszki, namoczone grzyby, podsmażoną cebulkę, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy około 15-20 min.Wyjmujemy miękkie marchewki i kroimy w plasterki oraz mięso (kroimy na kawałki) i z powrotem wrzucamy do zupy.Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy posiekaną natką pietruszki.