ßßß Cookit - przepis na Sałatka z awokado i kaszą jaglaną, podana na zimno lub ciepło

Sałatka z awokado i kaszą jaglaną, podana na zimno lub ciepło

nazwa

Wykonanie

Sałatkę można zjeść na zimno w upalny dzień, można również podgrzać i podać jako danie obiadowe lub sycące śniadanie. Zazwyczaj używam kaszy, która zostaje z poprzedniego dnia, więc przygotowanie zajmuje mi dosłownie chwilę.
3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
5 pomidorów suszonych z zalewy
1 łyżka oleju z zalewy
1/3 awokado
sól, pieprz
inne dowolne przyprawy (np. mieszanka włoska)
odrobina soku z cytryny
Ugotowaną kaszę wyłożyć na talerz (lub do miski), d odać 1 łyżkę oliwy z zalewy, sól, pieprz i wymieszać.
Pomidory pokroić na kawałki, wyłożyć na kaszę i całość podgrzać w mikrofali.
Na koniec dodać pokrojone w plastry (lub kostkę) obrane awokado i skropić odrobiną soku z cytryny.
Źródło:http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2013/07/saatka-z-awokado-i-kasza-jaglana-podana.html