Wykonanie
Składniki:- 1 op.
sera camembert- 1 op.
kiełków rzodkiewki- 1 puszka
tuńczyka- 2
pomidory- 1 świeży
ogórek- 1 mały
jogurt naturalny- 1 łyżka
majonezu- 2 ząbki
czosnku-
sól i
pieprz- 4 średnie tortilleSposób przygotowania:1. Tortille kroimy na pół i każdą połówkę zawijamy na kształt rożka (złączenie można przekłuć wykałaczką, aby się nie rozwinęły). Każdy układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (ułożyć tak, by rożki się nie zapadły). Pieczemy ok. 10 min., w 180 stopniach , aby lekko się zrumieniły.2.
Ogórek,
pomidory,
ser kroimy w plasterki.
Jogurt mieszamy z
majonezem, zmiażdżonym
czosnkiem, przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.3. Gotowe rożki nakładamy farszem (na zmianę kładziemy
kiełki,
tuńczyka, pokrojone warzywa,
ser, polewamy
majonezowym sosem). Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, nadają się również jako przekąski podczas imprezy.