ßßß Cookit - przepis na Rożki nadziewane tuńczykiem

Rożki nadziewane tuńczykiem

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- 1 op. sera camembert
- 1 op. kiełków rzodkiewki
- 1 puszka tuńczyka
- 2 pomidory
- 1 świeży ogórek
- 1 mały jogurt naturalny
- 1 łyżka majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz
- 4 średnie tortille
Sposób przygotowania:
1. Tortille kroimy na pół i każdą połówkę zawijamy na kształt rożka (złączenie można przekłuć wykałaczką, aby się nie rozwinęły). Każdy układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (ułożyć tak, by rożki się nie zapadły). Pieczemy ok. 10 min., w 180 stopniach , aby lekko się zrumieniły.
2. Ogórek, pomidory, ser kroimy w plasterki. Jogurt mieszamy z majonezem, zmiażdżonym czosnkiem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Gotowe rożki nakładamy farszem (na zmianę kładziemy kiełki, tuńczyka, pokrojone warzywa, ser, polewamy majonezowym sosem). Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, nadają się również jako przekąski podczas imprezy.
Źródło:http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2013/01/rozki-nadziewane-tunczykiem.html