Wykonanie
Składniki:- 1/2 opakowania
świeżego szpinaku- 1 ząbek
czosnku- 100g
sera typu bałkańskiego- 100g
wędzonego łososia norweskiego-
sól i
pieprz- 4 kromki
chleba tostowego- 1 łyżka
oliwy z oliwekSposób przygotowania:1.
Czosnek miażdżymy i podsmażamy na
oliwie, następnie dodajemy
szpinak i smażymy aż zwiędnie, przyprawiamy
solą i
pieprzem (można go lekko zmiksować).2. Tosty układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową, na dwa wykładamy
szpinak, następnie plasterki
łososia, na końcu
ser pokrojony w kostkę. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 10 min., by grzanki były chrupiące a
ser delikatnie roztopiony. Gotowe tosty wyciągamy z piekarnika i składamy je (nakrywając tosty z nadzieniem suchymi tostami).