ßßß Cookit - przepis na Tost ze szpinakiem i łososiem

Tost ze szpinakiem i łososiem

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- 1/2 opakowania świeżego szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 100g sera typu bałkańskiego
- 100g wędzonego łososia norweskiego
- sól i pieprz
- 4 kromki chleba tostowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
1. Czosnek miażdżymy i podsmażamy na oliwie, następnie dodajemy szpinak i smażymy aż zwiędnie, przyprawiamy solą i pieprzem (można go lekko zmiksować).
2. Tosty układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową, na dwa wykładamy szpinak, następnie plasterki łososia, na końcu ser pokrojony w kostkę. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 10 min., by grzanki były chrupiące a ser delikatnie roztopiony. Gotowe tosty wyciągamy z piekarnika i składamy je (nakrywając tosty z nadzieniem suchymi tostami).
Źródło:http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2013/04/tost-ze-szpinakiem-i-ososiem.html