O kuchni kahuńskiej pisaliśmy już nie raz. Dziś bardzo prosty przepis z południa Stanów. Używa przyprawa jest bardzo uniwersalna. Nadaje się też na grilla, do innych mięs, pasuje tak do wołowiny, jak i wieprzowiny.Składniki:4 podudzia2 łyżki przyprawy Cajunprzyprawa Cajun:łyżka tymiankułyżka oregano2 łyżki słodkiej mielonej paprykiłyżka chilli w płatkachłyżka soliłyżka świeżo mielonego czarnego pieprzułyżeczka granulowanego czosnku lub dodatkowy ząbek świeżegoPrzyprawy wsypać do słoiczka i dobrze wymieszać. Natrzec podudzia przyprawą, piec w piekarniku na 180 stopni aż mięso będzie odchodziło od kości (nawet ponad godzinę), do pieczenia można dodać ulubione warzywa (np. paprykę, oliwki, cukinię, ziemniaki), wtedy bedzie danie jednogarnkowe.