ßßß
Składniki:1/2 cebuli2 ząbki czosnku1 łyżeczka tartego, świeżego imbiru2 pomidory (mocno dojrzałe)1/2 łyżeczki mielonej kolendry1/2 łyżeczki garam masalaszczypta mielonego kardamonuszczypta mielonego cynamonu5 łyżek jogurtu naturalnegosok z cytrynyłyżka siekanej świeżej kolendrypół papryczki chilioliwasólPrzygotowanie:Oliwę rozgrzać na patelni. Dodać posiekaną cebulę, smażyć aż się zeszkli. Na patelnię wrzucić czosnek, imbir oraz przyprawy. Dusić przez chwilę. Pomidory obrać, spażyć i zdjąć skórę. Usunąć gniazda nasienne i pokroić w niewielkie kawałki. Dodać do cebuli. Smażyć chwilę, aż pomidory się rozpadną. Wtedy dodać jogurt i posolić. Podgrzewać aż powstanie gęsty sos, zatopiony w pomarańczowym oleju. Dodać kolendrę, sok z cytryny i posiekane chili. Wymieszać i zdjąć z ognia.Smacznego :)