Wykonanie
Aromatyczna potrawa, której głównym składnikiem są
pieczarki i kotlety
schabowe. Łatwa w przygotowaniu, niewymagająca specjalnego nakładu pracy.Danie, które smakuje dobrze zarówno tuż po przygotowaniu, jak i odgrzane następnego dnia.
Składniki:6 kotletów
schabowych500g
pieczarek2
cebule3 ząbki
czosnku5 ziaren
ziela angielskiego1 łyżeczka
natki pietruszki1/3 szkl
bulionusólpieprzoliwakwaśna
śmietana*Przygotowanie:Kotlety obsmażyć na rumiany kolor i zdjąć z patelni.
Cebulę pokroić w półplasterki i zeszklić na tłuszczu po smażeniu kotletów.
Pieczarki pokroić drobno i dodać do
cebuli, która już się zeszkliła. Smażyć, aż puszczą sok. Dodać posiekany
czosnek,
ziele angielskie i
natkę pietruszki. Wlać
bulion, wymieszać i dodać
sól oraz
pieprz. Zagotować, ułożyć na wierzchu kotlety, przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu ok pół godziny.Kotlety podawać z
pieczarkami, całość ozdobić odrobiną kwaśnej
śmietany.Smacznego :)* do podania