ßßß
Składniki:- 50 dag karkówki,- 15 dag pieczarek,- 1 duży ogórek kwaszony,- 1 cebula,- 2 pomidory,- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,- sól, pieprz, słodka papryka do smaku,- oliwa,- 1/2 szklanki wody,- 1 łyżka mąki.Sposób wykonania:Mięso kroimy w większą kostkę i wrzucamy na mocno rozgrzaną oliwę. Podsmażamy przez kilka minut na mocnym ogniu, po czym zalewamy wodą i dusimy na małym ogniu, aż mięso będzie wystarczająco miękkie. Osobno smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, aż nabierze złotego koloru. Do cebuli dodajemy pieczarki pokrojone w większe cząstki. Przyprawiamy je solą i pieprzem. Gdy będą już podsmażone, łączymy je z miękkim już mięsem. Następnie wrzucamy pokrojone w kostkę pomidory, ogórek oraz koncentrat i całość odpowiednio przyprawiamy. Na koniec zagęszczamy gulasz mąką rozrobioną w odrobinie wody i dokladnie mieszamy.Smacznego!