Wykonanie
Jako, że lubię sernik, ale nie jestem w stanie jego dużo zjeść, polecam sernik z
malinami, który dodaje lekkości. Dzięki temu można go więcej zjeść i się nie zmarnuje. Pomysł pochodzi ze strony Natchnionej .
Składniki:- 90 dag trzykrotnie mielonego
sera,- 20 dag
cukru,- 3 płaskie łyżki
mąki ziemniaczanej,- 1
żółtko,- 2
białka,- 2 szklanki świeżych
malin lub jedna paczka
malin mrożonych.Sposób przygotowania:
Ser,
cukier,
mąkę oraz
jajka miksujemy na jednolitą i puszystą masę. Wlewamy ją do tortownicy mniejszej wielkości, gdyż sernik wychodzi dość niski. Na masę wykładamy
maliny. Sernik pieczemy w temperaturze 170°C przez ok. 40 minut.
Jeśli zakupimy
ser już zmielony, to ciasto robi się wyjątkowo szybko. Także polecam wykonanie go w piątek wieczorem, a na weekend będzie co podjadać. Zapewniam, że w poniedziałek już nic nie zostanie :)Smacznego!