Wykonanie
Prosta, szybka potrawa, którą często
jadłam w dzieciństwie. Zarówno na stołówce w szkole, na wszelkich koloniach, jak i w domu, choć tam chyba najrzadziej. Postanowiłam zrobić taki obiad sama, gdyż moje dzieci uwielbiają zarówno
makaron, jak i
biały ser. Trudno ocenić, co bardziej.Składniki:- ulubiony
makaron,- 300 g
białego sera,- 4 łyżki
cukru,- 3 łyżki
masła.Sposób wykonania:
Makaron gotujemy wg czasu podanego na opakowaniu. W tym czasie do
białego sera dodajemy
cukier i mieszamy na gładką konsystencję. Gdy
makaron jest gotowy, odcedzamy go i wkładamy z powrotem do garnka, który trzymamy na najmniejszym ogniu. Dodajemy do niego
masło i mieszamy, aż się rozpuści. Następnie dokładamy
ser i mieszamy, aż rozłoży się równomiernie. W razie potrzeby dosypujemy jeszcze trochę
cukru (zależy, ile wzięliśmy
makaronu). Podajemy od razu po przyrządzeniu.