Wykonanie
Zabieram Was w kolejną podróż sentymentalną. Tym razem do smaku, który zapamiętałyśmy z siostrą z przedszkola. Smak, który systematycznie przywołujemy, to smak klusek z
serem. Klasyka, którą zaszczepiamy w naszych dzieciach. Klasyka tak prosta, że tylko wykorzystanie najlepszych składników gwarantuje 100% satysfakcję.
Składniki:500 g
makaronu świderkiszczypta
soli250 g
białego sera4-5 łyżek
cukru100 g
masłaSposób przygotowania:
Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej
wody. Odcedź. Możesz lekko przelać zimną
wodą, ale postaraj się go nie wystudzić.
Ser rozdrobnij w misce widelcem i wymieszaj z
cukrem.
Masło roztop w garnuszku.
Makaron wrzuć do
sera i polej
masłem. Dokładnie wymieszaj. Od razu podawaj :)