ßßß Cookit - przepis na Biszkopty do herbatki

Biszkopty do herbatki

nazwa

Wykonanie

Biszkopty do herbatki to idealna przekąska na weekendowy poranek. Robiłam je jako podstawę do delicji . Wystarczyło nie wszystkie wykorzystać do galaretki i pyszne biszkopciki gotowe.
Składniki (na ok. 30 sztuk):
- 3 jajka,
- 80 g cukru,
- 75 g przesianej mąki pszennej.
Sposób wykonania:
Białka ubijamy na sztywną pianę, po czym stopniowo dodajemy po jednej łyżce cukru. Gdy białka są dobrze ubite, dodajemy żółtka i mieszamy jeszcze przez chwilę. Na koniec pomału dodajemy mąkę, którą już mieszamy delikatnie łyżką. Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego z dużą, okrągłą nakładką i wylewamy nieduże krążki na blachę wyłożoną sreberkiem. Ciastka lekko urosną, także zostawiamy odstępy między nimi. Ciastka pieczemy w temperaturze 180°C przez 10 minut i odstawiamy do wystygnięcia.
Źródło:http://tygryski-to-lubia.blogspot.com/2013/01/biszkopty-do-herbatki.html