Wykonanie
Biszkopty do
herbatki to idealna przekąska na weekendowy poranek. Robiłam je jako podstawę do delicji . Wystarczyło nie wszystkie wykorzystać do
galaretki i pyszne biszkopciki gotowe.
Składniki (na ok. 30 sztuk):- 3
jajka,- 80 g
cukru,- 75 g przesianej
mąki pszennej.Sposób wykonania:
Białka ubijamy na sztywną pianę, po czym stopniowo dodajemy po jednej łyżce
cukru. Gdy
białka są dobrze ubite, dodajemy
żółtka i mieszamy jeszcze przez chwilę. Na koniec pomału dodajemy
mąkę, którą już mieszamy delikatnie łyżką. Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego z dużą, okrągłą nakładką i wylewamy nieduże krążki na blachę wyłożoną sreberkiem.
Ciastka lekko urosną, także zostawiamy odstępy
między nimi.
Ciastka pieczemy w temperaturze 180°C przez 10 minut i odstawiamy do wystygnięcia.