Wykonanie
To jedna z moich
trzech ulubionych sałatek, obok typowo warzywnej i tej z
winogronem . Po raz kolejny, przepis pochodzi od teściowej :).
Sałatka jest lekka, smaczna, szybka w wykonaniu, ładnie wygląda i znika w oka mgnieniu. Idealnie nadaje się również jako dodatek do
mięs z grilla.Składniki:- 1
por,- 1 zielony
ogórek,- 2-3
jajka,- puszka
kukurydzy,- puszka
kiełków sojowych (ostatnio trudno je dostać, więc
daję kiełki fasoli mung),- 1-2 łyżki
majonezu,-
sól i
pieprz do smaku.Sposób wykonania:Drobno kroimy białą część
pora i wkładamy do miski. Gotujemy
jajka na twardo, studzimy je i kroimy w kostkę. Dodajemy do
pora wraz z pokrojonym w kostkę
ogórkiem. Do miski dokładamy odsączone
kiełki i
kukurydzę. Doprawiamy do smaku i mieszamy z
majonezem. I gotowe :)
Sałatkę dodaję do akcji: