Wykonanie
Źródło przepisu - klik , przepis zmodyfikowałamSkładniki :polędwiczka wieprzowa1 duża
papryka czerwona1
cebula3 ząbki
czosnku2 łyżki
koncentratu pomidorowego2 łyżki
mąki2 łyżki
śmietany 18 %200 ml
bulionu drobiowego1 łyżka
octu z
białego wina1 łyżka listków świeżego
tymianku1 łyżka ostrej wędzonej
papryki1 łyżka
słodkiej paprykisól,
pieprz+ kluski kładzione - 2 szklanki
mąki, 2
jajka i
wodaPrzygotowanie :
Mięso kroję w dużą kostkę i przyprawiam
solą i
pieprzem.Na rozgrzanym
oleju obsmażam, po czym zdejmuję z patelni.
Paprykę i
cebulę kroję w kostkę,
czosnek przeciskam przez praskę - warzywa wkładam na patelnię, dodaję odrobinę
oleju i podsmażam, przyprawiam
solą i
pieprzem.Dodaję 2 łyżki koncentratu i
mąki,
tymianek,
paprykę wędzoną ostrą i
paprykę słodką, dodaję
bulion i
ocet.Mieszam, zagotowuje. Dodaję
mięso i na małym ogniu pod przykryciem duszę około 7 - 13 minut.Dodaję
śmietanę, mieszam .Podaję gulasz z kluskami kładzionymi.