ßßß Cookit - przepis na BISCOTTI

BISCOTTI

nazwa

Wykonanie

Tak mnie jakoś nagle na nie naszło. Zajrzałam na stronę Cioteczki Yochany, zobaczyłam krótką listę składników i upiekłam. Fakt, dosyć długo to trwa, jeszcze trzeba się w międzyczasie bawić w krojenie, ale.. warto :) Od dłuższego czasu chciałam upiec jakieś fajne ciasteczka do słoika/puszki i voila :)
BISCOTTI
składniki:
- 3 białka
- 100g cukru trzcinowego
- 125g mąki
- 1/2 op mieszkanki orzechów
Zmiksować białka z cukrem aż masa będzie lekka i puszysta (mi wyszedł trochę delikatniejszy kogel mogel). Wmieszać mąkę i orzechy. Przelać na blachę i piec 30 minut w 180°C.
Wyciągnąć z piekarnika, ostudzić. Pokroić w cienkie plastry i piec jeszcze 45 minut w 130°C. Gdy ostygną, schować do słoika/puszki.
Źródło:http://redandpale.blox.pl/2009/10/Biscotti.html