Wykonanie
Składniki:-200 gr
cukru-4
jajka-250 gr
masła (
margaryna)-225 gr mielonych
orzechów-300 gr twardej
czekolady do starcia-225 gr
maki-1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia.Polewa:-400 gr
cukru pudru-6-9 łyżeczek
rumu albo
wódkiDo ozdoby:np
orzechy,
migdałyPrzygotowanie:
Masło,
cukier,
jajka wymieszać na piankowa masę, dorzucić mielone
orzechy i z tarkowaną
czekoladę, wymieszać, dodać do tego
proszek do pieczenia wymieszany z
mąka, wymieszać.
Blachę mocno wysmarować tłuszczem, piec 35 min. w 175 °C.
Po pieczeniu ostudzić i...:Polewa:
Cukier puder roztopić na ogniu z
rumem, mieszać.Uwaga!!! Łatwo się przypala. Można dodać
cynamon lub
cytrynę.Ciasto po ostudzeniu polać polewą i pociąć na małe kawałki.
Smacznego!